ua en ru

У поліції Німеччини просять легалізувати марихуану

У поліції Німеччини просять легалізувати марихуану фото: кущ марихуани (Pixabey)

Заборона на продаж марихуани впливає на зростання злочинності в країні

Німецька організація BDK, яка представляє поліцію Німеччини, виступила за повну декриміналізацію марихуани в країні. Про це заявив голова організації Андре Шульц, передає видання Bild.

Зокрема, Шульц заявив, що група підтримує "повну декриміналізацію споживачів канабісу". На його думку, нинішня система розповсюдження канабісу "заохочує почати кримінальну кар'єру".

"Заборона конопель, якщо подивитися на історію, в основному був довільним" і "не є ні розумним, ні доцільним", - стверджує Шульц.

Єдине, що на думку поліцейських необхідно зберегти це обмеження на вживання марихуани для водіїв. На даний момент у Німеччині вживання марихуани дозволено тільки за медичними показаннями.

Нагадаємо, як повідомлялося раніше, в американському штаті Каліфорнія, починаючи з 1 січня 2018 року, стала легальною не тільки медична марихуана, але і марихуана, яку продають з рекреаційною метою. Зазначено, що відтепер в найбільшому за чисельністю населення американському штаті особи, яким виповнився 21 рік, зможуть купувати, транспортувати, володіти і споживати до 28,5 грама марихуани і 8 грамів марихуанового концентрату. Також дозволяється вирощувати до шести рослин марихуани на домогосподарство в місцях, які "не видно громадськості".