ua en ru

Політолог: в Україні досі немає контролю за "кіотськими" грошима

Політолог: в Україні досі немає контролю за "кіотськими" грошима Фото: Вадим Карасьов (скріншот, Перший канал)

Карасьов нагадав про крадіжку "кіотських грошей" на мільярди гривень

Після афер соратників екс-президента Віктора Януковича із "кіотськими грошима" так і не був створений орган, який би займався контролем проведення тендерів, організованих в рамках міжнародного співробітництва. Про це політолог Вадим Карасьов написав на своїй сторінці в Facebook.

Відсутній в Україні та ефективний моніторинг реалізації проектів, що здійснюються за рахунок коштів іноземних держав, вважає експерт.

"У 2012 році, не без участі "сім'ї" Януковича, 4 мільярди 700 мільйонів гривень безслідно розчинилися в державному бюджеті", - написав Карасьов.

Інші гроші, які надійшли в Україну у вигляді товарно-матеріальних цінностей, також були розкрадені.

"У рамках Кіотського протоколу Японія передала Україні 1568 автомобілів Toyota Prius з гібридними двигунами. А ось "узаконити" вдалося лише чверть машин. Решта були розкрадені в часи президентства Віктора Януковича", - додав Карасьов.

На думку політолога, якщо Україна не зможе забезпечити контроль над "кіотськими грошима", то й надалі вони "будуть йти в "Неверленд", як це було при Януковичі.

Політолог: в Україні досі немає контролю за "кіотськими" грошимаПолітолог: в Україні досі немає контролю за "кіотськими" грошима

Як відомо, Кіотський протокол – це міжнародна угода, покликана скоротити кількість викидаються в атмосферу парникових газів.