ua en ru

Політолог порадив Саакашвілі зайнятися обіцяними реформами замість демагогії

Політолог порадив Саакашвілі зайнятися обіцяними реформами замість демагогії Фото: Кость Бондаренко

Заява голови Одеської обласної державної адміністрації Міхеїла Саакашвілі про зв'язки ринку "7 кілометр" і екс-президента-втікача Віктора Януковича є спробою відволікти увагу від проблем області. Таку думку в коментарі журналістам висловив політолог Кость Бондаренко.

"Дивно чути подібні заяви від губернатора області. Очевидно, що у Саакашвілі не вийшло домогтися хоч якихось значущих результатів в області, незважаючи на всю повноту повноважень, які йому були надані. Думаю, що Саакашвілі починає активно готувати шляхи відступу, і саме цим викликаний ряд його заяв. Втім, як це часто буває, велика частина цих заяв – звичайний популізм, не підкріплений фактами", - зазначив експерт.

Так, Бондаренко порадив Саакашвілі займатися створенням умов для розвитку бізнесу, інфраструктурою в області і обіцяними реформами.

Політолог також висловив думку, що заяви Саакашвілі можуть бути викликані його "розгубленістю або страхом краху політичної кар'єри".

"Фактично, погоджуючись на посаду губернатора Одеської області, Саакашвілі поставив на карту свої подальші політичні перспективи. Спочатку все йшло добре і особистий рейтинг Міхеїла, як і рейтинг його передбачуваної політичної сили, вселяли впевненість і перспективи. Однак відсутність реальних справ і підміна їх популістськими заявами поступово вивели Саакашвілі фактично на маргінес політичного життя України. Перспективи партії туманні, особистий рейтинг прагне до нуля, всім вже ясно, що результатів роботи немає і не буде, незважаючи на повний кадровий карт-бланш: в міліції, прокуратурі, на митниці і так далі. Тому Саакашвілі стоїть перед вибором: повернутися в Грузію, що називається, на щиті або ж намагатися продовжувати політичну кар'єру в Україні, незважаючи на те, що вікно можливостей для нього практично захлопнулось", - підсумував Бондаренко.