ua en ru

Політолог пояснив, чому не відбулося засідання за позовом Шокіна

Політолог пояснив, чому не відбулося засідання за позовом Шокіна Фото: Віктор Шокін

На його думку, причина може бути в тому, що "треба знайти посаду для Луценка"

Причиною того, що судове засідання за позовом екс-генпрокурора України Віктора Шокіна не відбулося, може бути необхідність знайти нову посаду для діючого генпрокурора Юрія Луценка. Таку думку на своїй сторінці в соцмережі Facebook висловив політолог Руслан Бортник.

"Сьогодні не відбулося судове засідання за позовом Шокіна проти Президента і Верховної Ради. Причина, як на мене, може бути в тому, що треба знайти посаду для Луценка. Політична ситуація тільки розігрівається. Сьогоднішня заява Гонтаревої про відставку показує, що кадрові зміни неминучі", - написав він.

За словами Бортника, генпрокурор - не єдина посада, по долі якої на даний момент немає чітких рішень. При цьому політолог припускає, що вони можуть з'явитися вже після свят.

"У п'ятницю повинен був відбутися звіт уряду у Верховній Раді. Але, за словами Герасимова, на цьому тижні звіту не буде. Все це говорить про те, що ще немає визначеності, як щодо долі уряду, так і по генпрокурору. Очевидно, що подальший розвиток судового процесу буде вже після свят, коли стане зрозумілою загальна політична конфігурація", - резюмував експерт.

Сьогодні не відбулося судове засідання за позовом Шокіна проти Президента і Верховної Ради. Причина, як на мене, може б...

Опубліковано Ruslan Bortnik 10 квітня 2017 р.

Зазначимо, суд переніс розгляд позову Шокіна до президента і Ради на 20 квітня. Позовна заява Шокіна була зареєстрована у Вищому адміністративному суді України 13 березня.