ua en ru

Політолог звинуватив заступника голови ДніпрОДА Олійника у сприянні в підписанні Харківських угод

За Харківськими угодами, підписання яких відбулося рівно 5 років тому, стоять вітчизняні політики, які сьогодні прикриваються патріотичною риторикою. Такої думки дотримується старший експерт інституту стратегічних досліджень "Нова Україна" В'ячеслав Потапенко.

"Історію військового конфлікту, в якому зараз знаходиться Україна, писав, зокрема, заступник Коломойського - Святослав Олійник, який залишився в ДніпрОДА і після звільнення Ігоря Валерійовича. 27 квітня 2010 р. ратифікація доленосних для нашої країни "Харківських угод" була проголосована у Верховній Раді лише 236 депутатами - вирішальними виявилися голоси Святослава Олійника і ще кількох "тушок Януковича", які, як і Олійник, перебігли з БЮТу і "Нашої України". В результаті Росія змогла залишити в Криму свій флот. До чого це призвело - ми бачимо", - зазначив Потапенко.

Коментуючи вищевказане голосування, Олійник повідомив в травні 2010 р. в інтерв'ю виданню "Дніпроград", що його позиція викликана його антиамериканськими настроями: "Якщо хтось під гасла про незалежність, та ще й за іноземні гроші, намагається звільнити це місце від російського флоту і віддати його американському, для мене очевидно, що це спричинить розвал країни".

Потапенко зазначив, що останнім часом і в правоохоронних органах, і у солдатів із зони АТО є питання до Олійника. "Незрозуміло, чому він досі працює в облдержадміністрації. Мабуть, на нього працює вміння пристосовуватися і "міняти масть"", - вважає Потапенко.

Експерт нагадав, що в 2010 р. Борис Філатов зробив документальний фільм про Олійника - "Історія одного зрадника", в якому Михайло Бродський прямо говорив, що депутатство Олійника було проплачене.

Нагадаємо, раніше голова СБУ Валентин Наливайченко заявив, що Геннадій Корбан, Святослав Олійник і нардеп Анатолій Денисенко проходять у кримінальній справі, пов'язаному з фінансуванням організованого злочинного угруповання, представники якої займалися викраденням людей, контрабандою в зоні АТО і вбивством офіцера СБУ.