ua en ru

Політолог з Дніпропетровську, якого обвинувачують у тероризмі, оголосив голодування

Обвинувачений у тероризмі дніпропетровський політолог Віктор Сукачов сьогодні, 18 липня 2013 р. оголосив голодування. Про це радіо "Свобода" повідомив його адвокат Олександр Шишкін.

За словами адвоката, заяву про початок голодування його підзахисний зробив сьогодні у залі суду, опісля того, як суд в черговий раз відмовив адвокатові іншого обвинуваченого Дмитра Реви задовольнити клопотання про зміну запобіжного заходу і випустити його на поруки.

Як зазначив Шишкін, таким чином Сукачов висловив свій протест проти того, що суд не змінює запобіжний захід для двох інших обвинувачених Реви і Льва Просвірніна, про непричетність яких до скоєння вибухів Сукачов заявляв раніше.

Крім того, сказав адвокат, його підзахисний протестує проти того, що йому не надають побачення з родичами - батьком, братом та дружиною.

"Це безстрокове голодування, він не сказав, скільки буде голодувати. Це вже друге голодування мого підзахисного. Але, на відміну від попереднього разу, коли до нього приєднувались інші обвинувачені, він оголосив голодування сам", - сказав адвокат.

За його даними, після оголошення голодування політологом Індустріальний районний суд Дніпропетровська, де тривало слухання, оголосив перерву в розгляді справи до наступного вівторка.

Читайте також: У справі "дніпропетровських терористів" зібрано достатньо доказів провини всіх чотирьох підсудних, - прокуратура

Нагадаємо, 27 квітня 2012 р. в Дніпропетровську вздовж центрального проспекту сталося чотири вибухи. Потерпіла 31 людина. У червні Генеральна прокуратура заявила про затримання чотирьох чоловіків, підозрюваних у скоєнні вибухів у Дніпропетровську. За офіційною версією, мотив у них був корисливий: чоловіки вимагали 3,5 млн дол. Серед підсудних - дніпропетровський політолог Сукачов і його приятелі Віталій Федоряк, Рева та Просвірнін. Їх також обвинувачують у скоєнні ще 7-ми терактів у містах України.