ua en ru

Політолог: у Дніпропетровській області Резніченко створив команду технократів

Поки в Києві обговорюються перспективи можливого технократичного уряду, подібна команда вже працює у Дніпропетровській області і показує конкретні результати.

Так прокоментував підсумки першого року роботи голови Дніпропетровської ОДА політолог Володимир Фесенко.

"Валентин Резніченко - виходець із бізнесу, один з представників нової хвилі управлінців, яких називають «технократами». Саме вони принесли в державні органи сучасні форми менеджменту, електронні засоби планування і документообігу, саме вони публічно дистанціюються від політичних партій і політичних розборок, підкреслюючи свій професіоналізм", - зазначає експерт.

За його словами, в Дніпропетровській області за рік роботи команди Валентина Резніченка з'явилися прозорі електронні закупівлі, впроваджені електронні адмінпослуги, запускаються інноваційні проекти.

"Разом з тим, менеджмент глави регіону спрямований на розвиток інфраструктури і створення комфортних умов проживання мешканців Дніпропетровської області. За останній рік в області закуплено рекордну кількість обладнання для лікарень, закуплені нові шкільні автобуси, побудовано кілька десятків водоводів, які забезпечили водою сільських жителів, у яких раніше її просто не було", - заявив експерт.

Фесенко вважає, що відмінна особливість технократа на посаді керівника області полягає в тому, що він піднімає авторитет влади не гаслами і адмінресурсом, а новими проектами і конкретними результатами.

"З травня вступає в силу новий закон про державну службу. У ньому чітко відокремлені політичні посади від адміністративних, й керівник облдержадміністрації якраз і повинен реалізовувати державну політику, тобто бути таким технократом, як Валентин Резніченко", - вважає Фесенко.