ua en ru

Євродепутати загрожують санкціями для українських політиків

Якщо міліціонери, відповідальні за побиття на Майдані не будуть засуджені, то політики відповідальні за це будуть позбавлені можливості їхати в ЄС, крім того, їм заморозять рахунки в європейських банках. Про це сьогодні повідомив Ельмар Брокк, передає кореспондент РБК-Україна.

Якщо міліціонери, відповідальні за побиття на Майдані не будуть засуджені, то політики відповідальні за це будуть позбавлені можливості їхати в ЄС, крім того, їм заморозять рахунки в європейських банках. Про це сьогодні повідомив Ельмар Брокк (на фото), передає кореспондент РБК-Україна.

"Наша мета - звести всіх на круглий стіл, щоб не було далі ніякої агресії. Наступне, нам уряд пообіцяв, що всі, хто були відповідальні за агресію, за побиття людей, вся міліція буде засуджена і ми будемо за цим слідкувати. Якщо цього не відбудеться, то я думаю, що в рамках європейського законодавства відповідальні за ситуацію будуть позбавлені можливості їхати в ЄС. Це питання буде обговорюватися", - зазначив Брокк.

У свою чергу Яцек Саріуш-Вольський зазначив, що окрім позбавлення можливості в'їзду в ЄС, можуть бути заморожені рахунки в європейських банках.

Зазначимо, сьогодні координатор з міжнародних питань групи Європейської народної партії в Європарламенті Хосе Ігнасіо Салафранка під час брифінгу в Будинку профспілок, де розташовується Штаб національного опору заявив, що наступного тижня Європейський парламент ухвалить резолюцію щодо подій в Україні.

21 листопада Кабінет міністрів України призупинив підготовку до підписання угоди про асоціацію з Євросоюзом. Також уряд розпорядився відновити активний діалог з Росією та іншими країнами Митного союзу та державами СНД щодо пожвавлення торговельно-економічних зв'язків з метою збереження та зміцнення спільними зусиллями економічного потенціалу. Представники Росії і ЄС звинуватили один одного в шантажі України з цього питання.

Із-за останніх зовнішньополітичних подій країну охопили вуличні акції протесту, почався Євромайдан. У неділю, 24 листопада, у Києві мітингували проти рішення уряду близько 100 тис. осіб.

Нагадаємо, кількість мітингувальників у 500 тис. осіб стала рекордною за всю історію України. Ця масова акція відбулася в неділю, 1 грудня, на знак протесту проти жорстокого побиття активістів Євромайдану співробітниками спецпідрозділу "Беркут".