ua en ru

В Україні буде введено посаду антикорупційного прокурора, - заступник глави ГПУ

В Україні буде введено посаду антикорупційного прокурора. Про це в ефірі 5 каналу заявив новопризначений заступник генерального прокурора України Давид Сакварелідзе.

"Він (антикорупційний прокурор, - ред.) буде підпорядковуватися генеральному прокурору, але більшість свого робочого часу він буде працювати, все-таки, в Антикорупційному бюро. Тобто, він буде відчувати свою відповідальність щодо НАБУ", - заявив він.

Він також зазначив, що принцип створення при прокуратурі окремої антикорупційної прокуратури закладений у новому законі.

"Там закладено принцип, що в прокуратурі буде створюватися окремий відділ, де працюватимуть конкретно прокурори, які будуть при відрядженні, так би мовити, Антикорупційного бюро, але вони будуть набиратися тільки через конкурс, за таким же принципом, за яким будуть набиратися всі співробітники Антикорупційного бюро", - підкреслив він.

Нагадаємо, народні депутати підтримали у другому читанні та в цілому законопроект № 1660-П "Про внесення змін у деякі законодавчі акти України щодо забезпечення діяльності Національного антикорупційного бюро України та Національного агентства України з питань запобігання корупції". За відповідне рішення проголосували 247 нардепів із 226 мінімально необхідних.