ua en ru

Амністія для міліції за порушення на Евромайдане неприпустима, - комісар РЄ з прав людини

Комісар Ради Європи з прав людини Ніл Муйжнієкс вважає, що амністія для співробітників міліції, які скоїли злочини під час подій навколо Евромайдане, неприпустима.

Комісар Ради Європи з прав людини Ніл Муйжнієкс вважає, що амністія для співробітників міліції, які скоїли злочини під час подій навколо Евромайдане, неприпустима. Про це комісар заявив на прес-конференції в Києві за підсумками свого візиту в Україну, передає кореспондент РБК-Україна.

"Я не вважаю, що радикали або люди, які застосовують насильство до міліції, можуть бути порівняні з міліцією, яка застосовує насильство. Цивільні, які знищують майно, повинні бути під судом у будь-якій країні. Але міліція представляє державу, і стандарти її поведінки повинні бути набагато вище... Хоча дії протестуючих можуть бути насильницького характеру, це не означає, що насильство має застосовувати міліція. Якщо вони (міліція) так себе ведуть, то це ознака непрофесіоналізму... Згідно з міжнародним правом, не допускається амністія за вчинення тяжких злочинів, і сюди треба віднести злочини міліції", - підкреслив Муйжнієкс.