ua en ru

Поліграфкомбінат "Україна" без затримок персоналізує закордонні паспорти на травневі

Державне підприємство "Поліграфічний комбінат "Україна" зробило офіційну заяву у зв'язку з інформацією про затримки в оформленні закордонних паспортів. Заяву опубліковано прес-службою підприємства.

Підприємство повідомляє, що всі бланки, замовлені Державної міграційної служби України (ДМС), будуть персоналізовані без затримки. Але при цьому уточнює, що існує ряд проблем, що виникли у відносинах з ГМС.

"Згідно з існуючим регламентом взаємодії між Поліграфкомбінат "Україна" та ДМС України, ДМС було повідомлено про тимчасовий вихід з ладу однієї з автоматизованих ліній лазерного гравіювання. Поліграфкомбінат "Україна" продовжує виготовляти паспортні документи, обмеження потужності виготовлення паспортних документів в 4-4,5 тис. документів буде існувати 2-3 дні. Тим більше, що всі бланки, замовлені ГТС України будуть персоналізовані без затримки", - йдеться у заяві підприємства.

Раніше, 16 березня, поліграфкомбінат направив на адресу ДМС України проект договору на поставку наступної партії паспортних документів за ціною 304,32 грн. з ПДВ за персоналізований бланк паспорта для виїзду за кордон, що містить безконтактний електронний носій і 238,32 грн. з ПДВ за персоналізований бланк паспорта для виїзду за кордон без безконтактного електронного носія. Підвищення вартості бланків документів відбулося на 16% (приблизно 40 грн.) І обумовлено об'єктивними економічними чинниками, девальвацією національної валюти з початку року-на 49% та введенням імпортного збору у розмірі 5% вартості матеріалів.

"ДМС України не підписує договір, мотивуючи тим, що підвищення ціни на бланки паспортів спричинить "значне соціальне напруження в суспільстві". У той же час, підприємство ДМС України - ДП "Документ" з 10 березня 2015 р. підняло вартість своїх "консультаційних послуг на 100,00 грн. і їх розмір складає 350,00 грн. І на ці послуги ніяк не впливають курси валюти. При цьому, вартість адмінпослуг ДМС України, бланка і його персоналізації разом становить 348,15 грн", - підкреслили в прес-службі підприємства.

Згідно з повідомленням, поліграфкомбінат "Україна" вважає такий підхід "державних діячів" ДМС України безпринципним.

"Така "турбота" про громадян України є карикатурною. Непідписання договору ДМС України спрямоване на створення штучного дефіциту документів, а оприлюднення листа "Поліграфкомбінату "Україна" про тимчасові технічні складнощі є черговою спробою ГТС України звалити провину за власну бездіяльність на Поліграфкомбінат "Україна", - наголосили на підприємстві.