ua en ru

На полігоні "Івано-Франківськгазу" розпочався другий етап випробувань з воднем

На полігоні "Івано-Франківськгазу" розпочався другий етап випробувань з воднем Другий етап вогневих випробувань із використанням водню (прес-служба "Івано-Франківськгазу")

На спеціальному полігоні "Івано-Франківськгазу" розпочався другий етап вогневих випробувань із використанням водню. Фахівці "Івано-Франківськгазу" спільно з вченими Інституту газу Національної академії наук досліджують вплив газоводневих сумішей на побутові газові прилади в лабораторних умовах.

Про це повідомляє прес-служба компанії.

"В ході другого етапу проводяться експерименти для вивчення впливу газових сумішей із концентрацією водню від 5% до 50% на газові прилади – котли, колонки та плити різних моделей – для відтворення реальних умов експлуатації. Газовики спільно із вченими досліджуватимуть, як змінюється ефективність роботи газових приладів при додаванні водню, на скільки зменшуються викиди в атмосферу та як підтримується рівень безпечної роботи системи", - йдеться у повідомленні.

На полігоні "Івано-Франківськгазу" розпочався другий етап випробувань з воднем

Другий етап вогневих випробувань із використанням водню (прес-служба "Івано-Франківськгазу")

На першому етапі водневого проєкту РГК, який був розпочатий у серпні минулого року, на спеціально переобладнаному полігоні, який моделює існуючі газорозподільчі мережі області, були проведенні випробування газорозподільної системи воднем.

"Сьогодні ми проводимо вогневі експерименти на газових приладах, які найчастіше використовуються у помешканнях українців: котел, колонка, плита та конвектор. Під час досліджень концентрація водню буде покроково підвищуватися – від 5% до 50%", - говорить технічний директор АТ "Івано-Франківськгазу" Ігор Височанський.

Аналогічні випробування на тест-кухнях уже проведено у Житомирській області, на черзі у Волинській, Дніпропетровській та Харківській областях.