ua en ru

Покупка нової квартири у Києві: на що звернути увагу

Сьогодні затишна квартира в Києві - мрія багатьох. І ті, кому пощастило її придбати, зараз чудово усвідомлюють, наскільки важливо для майбутнього спокою прорахувати все до дрібниць, врахувати всі можливі нюанси.

Сьогодні затишна квартира в Києві - мрія багатьох. І ті, кому пощастило її придбати, зараз чудово усвідомлюють, наскільки важливо для майбутнього спокою прорахувати все до дрібниць, врахувати всі можливі нюанси.

Інвестиції в нерухомість - справа серйозна, адже найчастіше гроші на купівлю квартири в Києві заробляються нелегким шляхом і збираються не один рік. Однак наявність певної суми на руках ще не гарантує того, що Ваш вибір буде оптимальним і безпрограшним. Завжди знайдуться ті, хто захоче заробити на довірливості та наївності клієнтів, обіцяючи їм за копійки «найкращі можливі умови». Тому настійно рекомендуємо не шкодувати часу і сил на проведення ретельного попереднього аналізу плюсів і мінусів майбутнього житла, перед прийняттям кінцевого рішення про інвестиції. Отже, на що слід звернути увагу при покупці квартири в Києві в першу чергу?

Зараз на столичному ринку нерухомості є пропозиції від забудовників і від господарів. Відразу кидається в очі те, що господарі намагаються продати свої квартири в Києві за цінами, що значно перевищують пропозиції нових житлових комплексів. У травні середня ціна за квадратний метр на столичному ринку вторинної житлової нерухомості склала 1 862 доларів, у той час як на первинному квадратний метр можна придбати всього за 1 279 доларів. З чим це пов'язано? Господарі вважають своєю головною перевагою те, що їх квартира в Києві повністю готова приймати майбутніх мешканців, вона давно вже як добудована. Ризики того, що об'єкт так і не буде побудований, дорівнюють нулю. І хоча з цим важко посперечатися, давайте подумаємо, в якому стані найчастіше знаходиться це саме вторинне житло? Ремонт квартир в Києві старого зразка може коштувати навіть дорожче самого житла, а якщо господар запевняє вас, що квартира оформлена зі смаком, то де гарантія того, що Ваші смаки співпадуть, і не доведеться купувати заново? При зведенні більшості теперішніх новобудов використовуються все ж більш якісні та безпечні для здоров'я людини будматеріали, ніж у будівлях минулих років. Більш того, в нових будинках зараз застосовуються прогресивні технології, наприклад система «розумний будинок», різні системи енергозбереження, економії води і т. д.

Одним з найважливіших критеріїв при виборі житла є місцезнаходження будинку. Люди, що живуть в мегаполісі, в один голос погодяться, що метро поблизу - перевага номер один, але й наявність зелений зони під вікнами будинку, теж є вагомим аргументом. Близькість транспортних розв'язок і розвинена інфраструктура - теж одна з переваг, пов'язане з місцем розташування будинку. Звертайте увагу, щоб поблизу були школи, дитячі сади, поліклініки, аптеки. А якщо поруч знаходиться парк, стадіон, басейн - це просто відмінно. Зелені насадження - важлива складова комфорту в місті, де якість повітря і так піддається безлічі негативних впливів. Тому, якщо ваш майбутній будинок розташований у зеленому і тихому районі, де немає промислових підприємств - ваш вибір вже більш ніж правильний.

Наступний момент, на який радимо звернути увагу, це планування квартир. Вона повинна бути зручною, функціональною і відповідати потребам Вашої родини. Звертайте увагу на форму кімнат (квадратні і прямокутні краще, ніж витягнуті), на використання корисної площі і мінімізацію «прохідних» зон начебто коридорів. Добре якщо в квартирі є 1 або кілька балконів, комор, панорамні вікна. Додатковим плюсом є можливість зробити перепланування за власним бажанням.

І звичайно ж, при купівлі нерухомості дуже важливо розібратися з юридичними аспектами: з'ясувати, чи законно здійснюється будівництво, є в наявності всі дозвільні документи, застрахований об'єкт від всіляких ризиків. Відповідальні забудовники за першу ж вимогу надають цю інформацію, вказують її на своєму сайті, в рекламних матеріалах.
І, нарешті, ціна - далеко не останній фактор, що впливає на прийняття рішення про купівлю. На сьогоднішній день вартість квадратного метра квартири в Києві варіюється від 1000 до 1500 доларів. Якщо Ви орієнтуєтеся на придбання недорого житла, радимо зупинитися на пропозиціях РК, який будують квартири в декількох кілометрах від Києва. Тут співвідношення «ціна/якість» є найоптимальнішим дуже привабливим. Іншими словами, якщо об'єкт володіє поруч серйозних переваг або унікальними характеристиками - то швидше за все, вкладені в нього кошти будуть повністю виправдані. Також, слід мати на увазі, що на етапі будівництва житло обійдеться Вам набагато дешевше, тобто, такі інвестиції більш вигідні, ніж при купівлі готової квартири в Києві або в будинку на останніх стадіях готовності до здачі. Так що вирішувати тільки вам.

Покупка нової квартири у Києві: на що звернути увагу