ua en ru

Поклонська: затриманим в Криму мусульманам загрожує від 10 до 20 років

Поклонська: затриманим в Криму мусульманам загрожує від 10 до 20 років Фото: "прокурор" окупованого Криму Наталія Поклонська

За версією слідства, Мамутов організував на території Бахчисарая місцевий осередок терористичної організації

Підконтрольний Росії Київський районний суд Сімферополя заарештував до 11 липня затриманих напередодні в Бахчисараї Енвера Мамутова, Ремзі Меметова, Зеври Абсеитова і Рустема Абильтарова на час досудового слідства. Про це повідомила "прокурор" окупованого Криму Наталія Поклонська в Facebook.

"Затриманому вчора Енверу Мамутову інкримінується вчинення злочину, передбаченого ч. 1 ст. 205.5 КК РФ (організація діяльності терористичної організації), а Ремзі Меметову, Зеври Абсеитову і Рустема Абильтарову – ч. 2 ст. 205.5 КК РФ (участь у діяльності терористичної організації). Санкція статті (ч. 1) 205.5 КК РФ передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на термін до 20 років, або довічне позбавлення волі, а ч. 2 ст. 205.5 КК РФ – покарання у вигляді позбавлення волі на термін до 10 років", – написала Поклонська.


Прес-служба очолюваного Поклонської відомства повідомляє, що за версією слідства, Енвер Мамутов організував на території Бахчисарая місцевий осередок "терористичної організації "Хізб ут-Тахрір аль-Ісламі". Він здійснював приховану антиросійську, антиконституційну діяльність, вербуючи місцевих жителів до лав цієї терористичної організації. В її діяльності брали участь Р. Меметов, З. Абсеитов і Р .Абильтаров", – йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, раніше в аннексированном Криму підконтрольний Російській Федерації (РФ) Київський районний суд Сімферополя обрав міру запобіжного заходу затриманим 12 травня в Бахчисараї мусульманам, яким приписують зв'язку з "Хізб ут-Тахрір".