ua en ru

Поки РФ підтримує терористів на Донбасі, діалог неможливий, - Президент Литви

Поки РФ підтримує терористів на Донбасі, діалог неможливий, - Президент Литви Джерело фото: prezidentas.lt

Поки Росія підтримує терористів на сході України, діалог неможливий. Про це сьогодні на щорічній прес-конференції заявила Президент Литви Даля Грібаускайте (на фото), передає Delfi.

На питання, що могло б змінити її ставлення до Росії, Грібаускайте сказала, що зараз не бачить ніяких перспектив, і ще раз назвала Росію терористичною державою.

"Ми завжди відкриті для діалогу. Але тільки з тими країнами, які не демонструють агресії, які не проводять і не підтримують терористичні дії, військові дії на території інших країн. Поки Росія діє агресивно, підтримує терористів у Східній Україні, до тих пір діалог неможливий", - заявила Грібаускайте.

"Про санкції можна багато говорити. ЄС використовує тільки цільові санкції, які не спрямовані проти російського народу і російських людей. Тому ми ніколи навіть не намагалися, не будемо вводити санкції проти російського народу", - сказала глава держави.

Вона підкреслила, що Росія сама не створює умов для відкликання санкцій своїм діями проти України. "Говорити про відкликання санкцій поки немає ніяких підстав. Причини, по яким ввели санкції, залишаються. Повною мірою", - зазначила Президент.

Нагадаємо, Литва передала озброєння української армії.