ua en ru

Похорон Мухамеда Алі будуть транслюватися онлайн

Похорон Мухамеда Алі будуть транслюватися онлайн Фото: труна з тілом легендарного боксера будуть нести колишній абсолютний чемпіон світу у важкій вазі британець Леннокс Льюїс і голлівудський актор Уїлл Сміт

На похорон приїдуть Білл Клінтон і Тайіп Ердоган

Похорон всесвітньо відомого боксера Мухамеда Алі відбудуться 10 червня, повідомляє "Голос Америки".

Як повідомляє видання, траурну промову виголосить екс-президент США Білл Клінтон. Похорон відбудеться в його рідному місті Луїсвіллі в штаті Кентуккі. Меморіальна служба буде транслюватися в прямому ефірі. На похороні також планує бути президент Туреччини Тайіп Ердоган.

Труну з тілом легендарного боксера будуть нести колишній абсолютний чемпіон світу у важкій вазі британець Леннокс Льюїс і голлівудський актор Уїлл Сміт.


Як стало відомо Associated Press, в 2010 році Алі склав план свого похорону. Сценарій траурної церемонії він записав у "книгу" товщиною близько двох дюймів (близько п'яти сантиметрів).

Згідно з його бажанням, панахида повинна відбутися на стадіоні, що вміщає 22 тисячі чоловік, куди попрощатися з боксером зможе прийти будь-хто охочий. На кладовищі процесія з труною попрямує вулицею, названою на честь Алі, а також пройде повз музею імені спортсмена. Боксер хотів, щоб його тіло також пронесли по кварталу, в якому він виріс.

Нагадаємо, причиною смерті Мухамеда Алі став септичний шок.