ua en ru

Викрадачі Сальда раніше відбували покарання в ЄС за шантаж і фінансові махінації, - адвокат

Денис Пащенко, який викрав у Домініканській Республіці Володимира Сальда, раніше вже притягувався до кримінальної відповідальності та відбував покарання в Іспанії, Андоррі та Греції. Про це в коментарі журналістам заявив адвокат екс-мера Херсона Євген Гілін.

Відповідні запити для отримання підтвердження вже направлені в ці країни.


Згідно з інформацією, яку надав адвокат, людина, що викрала Володимира Сальда в Домінікані – це Денис Пащенко, який раніше притягався до кримінальної відповідальності в Іспанії, Греції та Андоррі.

"Зокрема, у нас є інформація, що в 2010 році Денис Пащенко був затриманий поліцією Андорри і поміщений у в'язницю за махінації і шантаж. Після року ув'язнення був екстрадований в Іспанію. Згодом був оголошений Інтерполом у розшук, оскільки протягом 2011-2012 років займався банківськими аферами знову в тій же Андоррі та Іспанії", - повідомив адвокат.

Викрадачі Сальда раніше відбували покарання в ЄС за шантаж і фінансові махінації, - адвокатВикрадачі Сальда раніше відбували покарання в ЄС за шантаж і фінансові махінації, - адвокат

За його словами, притягувався до кримінальної відповідальності і спільник Пащенкоа - Георгі Димов, який у 2007 році в Софії проходив "як співучасник у справі про підробку установчих документів та відчуження майна фірми Anamar Development". "Ми вже відправили запити у відповідні органи, щоб встановити коло потерпілих і свідків у цих справах", - додав Гілін.

Викрадачі Сальда раніше відбували покарання в ЄС за шантаж і фінансові махінації, - адвокат

Гілін також додав, що в 2003 році "викрадач Сальда - Денис Пащенко вже був засуджений в Україні за нанесення тяжких тілесних".

Як заявила раніше дружина Володимира Сальда, під приводом обговорення спільного бізнес-проекту екс-мера Херсона викрали шахраї і більше 50 днів тримали за ґратами під тортурами в Домініканській Республіці. За фактом викрадення Володимира Сальда Херсонським відділом Головного управління Національної поліції у Херсонській області проводиться досудове розслідування.