ua en ru

Прикордонники затримали росіянина зі старовинними книгами й нагородами

Прикордонники затримали росіянина зі старовинними книгами й нагородами Фото: старовинні книги на кордоні з РФ (прес-центр ДПСУ)

Громадянин РФ намагався вивезти з України в Росію речі, які мають історичну цінність

У пункті пропуску "Бачівськ" прикордонники відділу "Сопич" Сумського загону спільно з працівниками митниці попередили спробу незаконного переміщення через кордон старовинних книг та нагород громадянином Росії. Про це повідомляє прес-центр Держприкордонслужби.

Зазначено, що цінні речі були виявлені росіянина під час здійснення поглибленого огляду мікроавтобусу "Volkswagen", яким він у якості пасажира залишав Україну.

Зокрема прикордонний наряд у картонній коробці серед інших речей чоловіка виявив нагороди: "Почесний ветеран міста-героя Києва", ордени "За мужність" та "Великої Вітчизняної Війни", а також три старовинні книги: "История русской литературы" 1910 року видання, "Календарь-Справочник и Записная Книжка "День за Днем" 1924 року видання, та "Что Делать?" 1930 року видання.

altaltaltalt
Фото: затримання на кордоні росіянина з цінними речами (прес-центр ДПСУ)

Наразі виявлені книги та нагороди, які переміщувалися через кордон із порушеннями, вилучені правоохоронцями встановленим порядком.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що співробітники Державної прикордонної служби України завадили вивезенню старовинної Біблії на територію окупованих районів Донецької та Луганської областей (ОРДЛО).