ua en ru

Прикордонники затримали громадянина РФ, який намагався перевезти через кордон 63 тис. дол

Прикордонники затримали громадянина РФ, який намагався перевезти через кордон 63 тис. дол Фото: Держприкордонслужба

Громадянина РФ та вилучені кошти передано встановленим порядком компетентним органам

В пункті пропуску "Юнакіївка" прикордонники Сумського загону затримали 38-річного громадянина Росії, який намагався незаконним шляхом провезти через кордон 63 тисячі доларів та 8 тисяч гривень. Про це повідомляє прес-служба Державної прикордонної служби України.

"Учора в пункт пропуску на в'їзд в Україну прибув автомобіль "Suzuki Vitara" під керуванням громадянина РФ. Під час здійснення заходів контролю прикордонники помітили, що водій хвилюється та пробує відволікти увагу прикордонного наряду, задаючи запитання, які не пов'язані з процедурою проходження прикордонного контролю. Ця поведінка викликала підозру у правоохоронців, тому автомобіль відправили на поглиблений огляд", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, у ході перевірки спільна оглядова група в особистих речах громадянина РФ виявила незадекларовані кошти в іноземній та національній валюті, 63 тисячі доларів США та 8 тисяч гривень.

Громадянина РФ та вилучені кошти передано встановленим порядком компетентним органам.

Нагадаємо, раніше у Сумській обл. співробітники Служби безпеки України (СБУ), Держприкордонслужби та митниці затримали контрабандиста, який постачав продовольчі товари бойовикам так званих "Донецької народної республіки" (ДНР) та "Луганської народної республіки" (ЛНР).