ua en ru

Прикордонники затримали браконьєрів з цінними видами риби на 2,4 млн гривень

Прикордонники затримали браконьєрів з цінними видами риби на 2,4 млн гривень Фото: Держприкордонслужба України

У човні чоловіків знайшли рибу видів осетр, білуга та севрюга

В Херсонській області співробітники Державної прикордонної служби затримали чоловіків на моторному човні, в якому виявили рідкісні види риби вартістю біля 2,4 млн гривень. Про це повідомляє прес-служба Державної прикордонної служби України.

Вчора мешканці Херсонщини на моторному човні вийшли у море та під час повернення були затримані за порушення прикордонного режиму. Подія відбувалася в населеному пункті Красне, затримання провели прикордонники відділу "Скадовськ".

В результаті огляду плавзасобу прикордонники виявили 8 осетрів, 4 севрюги та 18 рибин білуги, яка занесена до червоної книги. За попереднім підрахункам служби, сума збитків, нанесених державі, склала майже 2,4 мільйони гривень.

Також учора ввечері прикордонники Бердянського загону за незаконний вилов риби затримали 3 громадян України та 2 транспортні засоби "УАЗ" та "ЗІЛ".

"Українці на промисловому судні "Волга", за допомогою заборонених знарядь лову, здійснили незаконний вилов водних живих ресурсів - 24 камбали-калкана, 398 пелінгасів та 17 осетрових. Загальна сума збитку, без врахування риби осетрових, склала близько 300 тисяч гривень", - йдеться в повідомленні.

Браконьєри порушили ст.249 КК України (Незаконне заняття рибним, звіриним або іншим водним добувним промислом). Наразі цими інцидентами займається Нацполіція.

Нагадаємо, прикордонники затримали понад 28 тис. одиниць антикваріату в 2016 році. Зокрема, зусиллями Держприкордонслужби було повернуто 17 картин, викрадених з музею Верони.