ua en ru

Прикордонники затримали 10 сталкерів, які намагалися проникнути в зону відчуження

Прикордонники затримали 10 сталкерів, які намагалися проникнути в зону відчуження Фото: зона відчуження

Правоохоронці затримали екстремалів з РФ, Білорусії і України

Державна прикордонна служба України у взаємодії з представниками Національної поліції затримали 10 любителів екстремального туризму, які прямували до зони відчуження. Про це повідомили в прес-службі Держприкордонслужби.

"Сьогодні в Київській області прикордонниками Житомирського загону спільно з співробітниками поліції на напрямку Вільча - Прип'ять затримано 10 осіб, з них - 6 громадян Російської Федерації, 2 громадян Білорусі і 2 українців, які намагалися незаконно потрапити в зону відчуження", - йдеться в повідомленні.

Згідно з інформацією прикордонників, затримані пояснили, що всі вони познайомилися через соцмережі в інтернеті та спланували свою подорож в зону відчуження з метою екстремального туризму.

Співробітники нацполиции склали процесуальні документи на затриманих за порушення вимог режиму радіаційної безпеки в місцевостях, що зазнали радіоактивного забруднення.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в новорічну ніч поліція Києва затримала зоні відчуження Чорнобильської атомної станції кількох екстремалів, які планували "незвично зустріти Новий рік".