ua en ru

В ДПСУ відберуть 800 цивільних для служби на кордоні

В ДПСУ відберуть 800 цивільних для служби на кордоні Фото: прикордонники проводять конкурс "Нове обличчя кордону"

Під час конкурсу оберуть кандидатів до реформованих підрозділів на пункти "Київ" і "Краковець"

У Державній прикордонній службі України скоро почнеться черговий етап набору в рамках пілотного проекту "Нове обличчя кордону". Про це повідомили в прес-службі Держприкордонслужби.

"Цей відбір буде проводитися до підрозділів Окремого контрольно-пропускного пункту "Київ" та відділу прикордонної служби "Краковець" Мостиського загону. Всього планується відібрати близько 800 осіб, більшість з яких - з числа цивільної молоді", - йдеться в повідомленні.

Згідно з інформацією прикордонників, для неупередженості проведення конкурсу, партнерами нинішнього етапу виступили посольство США в Україні і Міжнародна організація з міграції. Держприкордонслужба закликає громадян, які бажають проходити службу в реформованих прикордонних підрозділах, активно брати участь у відборі.

Під час першого етапу конкурсу в середині 2015 року, відбір відбувався виключно серед діючих прикордонників. З 400 кандидатів конкурсна комісія відібрала тоді 160 військовослужбовців, які проходять службу в аеропортах "Київ" і "Гостомель".

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Києві в зв'язку з Євробаченням 2017 мінсоцполітики випустить для іноземців спеціальні листівки з попередженням про небезпеку торгівлі людьми. Їх роздаватимуть в пунктах перетину кордону і в аеропортах державного значення: їх хочуть вкладати в паспорт іноземних громадян.