ua en ru

Прикордонники під час Євро-2012 перешкодили приїзду в Україну 200 проблемних вболівальників

Під час чемпіонату Євро-2012 прикордонники перешкодили приїзду в Україну 200 проблемних вболівальників "ультрас". Про це сьогодні на брифінгу повідомив заступник голови Державної прикордонної служби України Павло Шишолін, передає кореспондент РБК-Україна.

"Перед одним із матчів у Донецьку ми отримали інформацію від поліцейських з міжнародного центру про те, що на територію України ймовірно може попасти 200 ультрас-вболівальників, які можуть створити серйозні проблеми уже при перетині кордону і потім на футбольному матчі. Так ось звадяки співпраці між правоохоронними органами України,СБУ, МВС і нашим відомством, нам вдалося створити таку ситуацію, що ці люди взагалі не вилетіли з країн і не попали на територію України", - сказав Шишолін.

Він також додав, що уже на кордоні Державна прикордонна служба України відмовила у в'їзді на територію України 56 особам. "56 чоловік не були пропущені через державний кордон при виконанні доручень правоохоронних органів", - зазначив чиновник.

Водночас без законних підстав для перебування на території України на футбольні матчі було пропущено 571 вболівальника. "Мною прийняте 571 окреме рішення щодо пропуску на територію України людей, які мали квитки в складі організованих і неорганізованих груп, але не мали офіційних підстав на право в'їзду на територію України", - пояснив Шишолін.

Нагадаємо, віце-прем'єр-міністр, міністр інфраструктури Борис Колесніков заявив, що за час Євро-2012 Україну відвідали 1,8 млн туристів.