ua en ru

Прикордонники запобігли спробі незаконного вивезення з України старовинних монет

Прикордонники запобігли спробі незаконного вивезення з України старовинних монет Фото: прикордонники

Також прикордонники виявили у українця колекційний альбом, в якому містилися старовинні грошові знаки

Прикордонники протягом доби запобігли двом спроба незаконного вивезення з України старовинних монет, а також спробі переміщення через кордон колекційного альбому. Про це йдеться у повідомленні прес-служби Державної прикордонної служби України.

Зокрема, у Сумській області в пункті пропуску "Бачівськ" прикордонники запобігли спробі незаконного переміщення через кордон старовинної срібної монети часів Російської імперії 1837 року випуску. Монету намагалися вивезти до Росії двоє українців.

Крім того, на українсько-білоруському кордоні, в пункті пропуску "Виступовичі-авто" прикордонники виявили чотири старовинні монети 1755-1940 років випуску. Монети були виявлені в бардачку автомобіля литовської реєстрації, який рухався на територію Білорусі.

Також повідомляється, що у Сумській області в пункті пропуску "Бачівськ", в особистих речах 37-річного українця, який прямував до РФ пішки, правоохоронці виявили колекційний альбом, в якому містилися старовинні грошові знаки: 10 купюр часів Російської імперії середини ХІХ - середини ХХ століття та 9 старовинних монет кінця ХІХ - середини ХХ століття.

altaltaltalt

Фото: прикордонники вилучили старовинні предмети

"За даними фактами правопорушень було складено відповідні документи, предмети, які можливо становлять історичну та культурну цінність, вилучено", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що на кордоні з Білоруссю був затриманий громадянин РФ, якому заборонено в'їзд в Україну.