ua en ru

Прикордонники вилучили у росіянина понад 230 монет

Прикордонники вилучили у росіянина понад 230 монет Фото: ДПСУ

Вилучені монети прикордонники направили на експертизу

Вчора, 31 травня, у пункті пропуску "Виступовичі", що на українсько-білоруському кордоні, прикордонники Житомирського загону спільно з митниками виявили в одному з транспортних засобів 233 монети, які, можливо, становлять історичну та культурну цінність. Про це повідомили в прес-службе Держприкордонслужби (ДПСУ).

Повідомляється, що під час огляду автомобіля "КІА" української реєстрації, який рухався на виїзд в Білорусь, прикордонники виявили в багажному відділенні серед особистих речей 228 монет часів Радянського Союзу і 5 монет часів Російської імперії. Перевезення незаконно монети через державний кордон намагався пасажир авто, 59-річний громадянин Росії.

Про знахідку прикордонники повідомили співробітникам СБУ в Житомирській області. Монети вилучено і направлено на експертизу.

alt

Фото: вилучені монети

Нагадаємо, 29 травня, співробітники Держприкордонслужби (ДПСУ) затримали в міжнародному пункті пропуску "Кучурган" на україно-молдовському кордоні на в'їзді в Україну громадянина Молдови, який перебував у міжнародному розшуку.