ua en ru

Прикордонники повідомили, що прибув російський гумконвой був напівпорожній

Прикордонники повідомили, що прибув російський гумконвой був напівпорожній Фото: гумконвой

Українські прикордонники здійснювали лише візуальне спостереження без виконання контрольних функцій

Сьогодні вранці, 29 жовтня, Росія в односторонньому порядку здійснила оформлення чергового 43 так званого гуманітарного конвою. Про це під час брифінгу заявив помічник голови Державної прикордонної служби України - прес-секретар Олег Слободян, передає кореспондент РБК-Україна.

"Сьогодні вранці російська сторона в односторонньому порядку здійснила оформлення чергового 43 так званого гуманітарного конвою. В період з 5:46 до 6:35 через російські пункти пропуску "Донецьк" і "Матвєєв Курган" на в'їзд в Україну прослідувало 2 колони так званого гуманітарного конвою у складі 106 автомобілів. Оскільки переміщення "гумконвоя" відбувалося в черговий раз з грубим порушенням міжнародних та українських норм, що регламентують порядок направлення гуманітарних конвоїв. Представники української міжвідомчої групи здійснювали лише візуальне спостереження без виконання контрольних функцій", - повідомив він.

За його словами, під час візуального спостереження прикордонники встановили, що заповнені більшість вантажівок продуктами харчування.

"В ході візуального спостереження встановлено, що більшість з автомобілів були заповнені продуктами харчування, однак заповненість автомобілів становила не більше 50%", - зазначив Слободян.

Нагадаємо, раніше в МНС Росії заявили, що планують у листопаді відправити три гуманітарних конвою в Україну.