ua en ru

Погодні умови на трасі "Київ-Чоп" знову почали погіршуватись, - Міноборони

Погодні умови на трасі "Київ-Чоп" знову почали погіршуватись. Про це повідомив перший заступник командувача Західного оперативного командування генерал-майор Сергій Ніколаєв, передає прес-служба Міноборони.

За словами військового посадовця, ближче до 15:00 17 грудня, піднявся сильний вітер, почалася заметіль. Фактично, військові, зважаючи на таку погодну ситуацію, змушені постійно розчищати нещодавно пройдені важкою інженерною технікою кілометри.

Генерал-майор Сергій Ніколаєв зазначив, що військовими розгорнуто декілька пунктів обігріву для особового складу та водіїв автотранспорту, який стоїть у заторах на трасі.

Загалом, за минулу добу військові допомогли розблокувати та звільнити зі снігового полону на трасі "Київ-Чоп" близько 300 автомобілів.

"На різних ділянках траси "Київ-Чоп" між населеними пунктами Буськ та Броди працює близько 200 чоловік особового складу Збройних Сил та 17 одиниць військової техніки. За минулу добу військові допомогли розблокувати та звільнити зі снігового полону близько 300 автомобілів", - заявив Ніколаєв.

За його словами, найменше відчули розгул стихії Закарпатська та Волинська області. "Найбільш проблемною ділянкою залишається відтинок траси "Київ-Чоп" між населеними пунктами Буськ та Броди, де у снігових заметах заблоковано автомобільний транспорт. Вже пішла друга доба, як для розв'язання цієї надзвичайної ситуації залучено військовослужбовців та техніку семи військових частин та з'єднань Збройних Сил України", - додав Ніколаєв.

У той же час, за інформацією Львівської ОДА "з 6:00 17 грудня відновлено рух у двох напрямках для всіх видів транспорту".

"У зв'язку з цим Львівська обласна державна адміністрація повідомляє про скасування обмеження руху транзитного вантажного автотранспорту на ділянці міжнародної автотраси М-06 Е-40 Київ-Чоп між с. Йосипівка Буського району і с. Суходоли Бродівського району та приносить вибачення за тимчасові незручності", - йдеться в повідомленні ОДА.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що довжина затору на трасі "Київ-Чоп" у Львівській обл. досягла 15 км.

Читайте також: МНС планує до кінця дня повністю розчистити проблемну ділянку на трасі "Київ-Чоп" від снігу