ua en ru

Прогноз погоди на сьогодні: в Україні без опадів, температура до +10

Погода на сьогодні: 25 грудня в Україні без опадів, температура від +2 до +10. Про це повідомляє Гідрометцентр при ДержНС України.

Погода на сьогодні: 25 грудня в Україні без опадів, температура від +2 до +10. Про це повідомляє Гідрометцентр при ДержНС України.

У східному регіоні температура від +2 до +5, в центральному - від +2 до +5, у південному - від +5 до +10, у західному - від +3 до +9, у північному - від +2 до +5.

У Києві без опадів, температура вночі від -2 до 0, вдень від +2 до +4.

Крім того, вночі 25 грудня в західних областях, вдень на Правобережжі місцями пориви вітру 15-20 м/с.

Зазначимо, Україна має помірно-континентальний клімат, поступово змінюється із заходу на схід. Його визначає віддаленість від океанів, континентальної Євразії і переважно рівнинний характер території. Лише вузька прибережна смуга Південного берега Криму характеризується субтропічним (середземноморського типу) кліматом. По мірі зростання континентальності літо стає спекотнішим, а зима більш холодною, водночас зменшується кількість опадів.

19 листопада 2013 р. в Києві завершився найдовший за 133 роки безморозний період, який тривав з 10 квітня. Він перевищив на вісім днів рекорд 1932 р.

Деякі експерти зауважують, що погода в Україні перебуває на межі зміни кліматичного поясу, про що свідчить тенденція зміщення пір року, що спостерігається останніми роками.