ua en ru

Підрахування голосів у Росії зазвичай проходить значно швидше, - ЦВК РФ

В Росії виборчих дільниць втричі більше, але вранці після дня голосування ЦВК зазвичай опрацьовує до 98% протоколів, в той час, як в Україні тільки 40%. Про це сьогодні в ЦВК повідомив голова ЦВК Росії Володимир Чуров, передає кореспондент РБК-Україна.

"В нас є корпоративна солідарність, і ми ніколи нічого поганого про колег не скажемо, але є різниця в підходах. В Росії близько 9:00 ранку вже опрацьовано 96-98% електронних протоколів, враховуючи те, що виборчих дільниць в нас втричі більше, а у вас опрацьовано тільки 40%", - сказав Чуров.

Крім того, у Росії відразу оприлюднюються всі електронні протоколи, які надходять до ЦВК. "В нас є безперервний лічильник і, як тільки електронні протоколи вводяться в систему "Вибори", то вони відразу появляються в мережі Інтернет", - пояснив Чуров.

Він також додав, що в Росії відео-трансляція продовжується і під час підрахунку голосів. "В нас, згідно з методологією, не вимикається відеотрансляція з виборчих дільниць під час підрахунку голосів", - сказав Чуров. Він також зауважив, що в Україні було закуплено дорожчі камери, ніж ті, які були на виборах у Росії.

Додатково Чуров повідомив, що в день виборів у Росії не знімається виборча реклама, якщо вона знаходиться далі ніж 50 метрів від виборчої дільниці. За його словами, це впливає на активність виборців.

Читайте також: Підрахунок голосів на виборах-2012 - За підсумками обробки 48,91% бюлетенів, ПР набирає 35,06%, "Батьківщина" - 21,95% голосів