ua en ru

Підрозділи військових РФ поблизу кордону здатні вторгнутися в Україну за 2-3 години, - Турчинов

Підрозділи військових РФ поблизу кордону здатні вторгнутися в Україну за 2-3 години, - Турчинов Фото: Олександр Турчинов

Турчинов заявив, що військово-промислові комплекси Росії готуються до війни

Підрозділи військовослужбовців Російської Федерації, розміщені поблизу кордону здатні вторгнутися в Україну за 2-3 години. Про це заявив секретар Ради національної безпеки і оборони Украни Олександр Турчинов під час відкриття програми "Стратегічне лідерство: сектор безпеки і оборони України" у четвер, 20 квітня, передає кореспондент РБК-Україна.

Так, за словами Турчинова, якщо РФ ухвалить політичне рішення про розширення масштабів збройної агресії проти України, 1 і 2 АК Збройних сил Російської Федерації будуть перегруповані, посилені російськими регулярними військами, після чого почнуть вести наступальні дії.

"Російські підрозділи, дислоковані поблизу державного кордону, здатні протягом 2-3 годин вторгнутися на територію нашої держави", - заявив Турчинов.

Він також зазначив, що військово-промислові комплекси Росії готуються до війни.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що, за словами Турчинова, Російська Федерація готується до повномасштабної війни. За його словами, загроза стосується не тільки України, а і Європи, зокрема, країн Східної Європи. Турчинов нагадав, що Росія збільшила чисельність армії, а ВПК РФ також переведено у посилений режим.