ua en ru

Підрозділи МВС переходять на посилений режим з 30 грудня

Підрозділи МВС переходять на посилений режим з 30 грудня Фото: нарада керівників відомств МВС України

Поліція, Нацгвардія, ДСНС і прикордонники переходять на посилений режим несення служби

З 30 грудня 2016 року для забезпечення публічної безпеки підрозділи поліції, Нацгвардії, Державної служби з надзвичайних ситуацій і прикордонної служби перейдуть на посилений режим несення служби. Про це йдеться в повідомленні Міністерства внутрішніх справ України.

Повідомляється, що сьогодні в МВС відбулася селекторна нарада за участю керівників усіх відомств і їхніх регіональних підрозділів.

"НГУ і патрульні підрозділи будуть єдиною правоохоронною складовою на вулицях під час масових заходів. Фактор візуалізації правоохоронців на цих заходах буде стримувати правопорушників", - заявив командувач Національної гвардії України Юрій Аллеров.

Крім того, Нацгвардія посилить контроль і профілактику незаконного видобутку бурштину. У той же час глава ДСНС Микола Чечоткін зазначив, що в період посиленого несення служби у цілодобовому вбранні будуть чергувати 7 тис. рятувальників та понад 2 тис. одиниць техніки.

"У разі ускладнення ситуації їхню кількість буде збільшено вдвічі", - додав він.

Також повідомляється, що прикордонна служба посилить резерви підрозділів у Львівській, Закарпатській, Чернівецькій, Чернігівській та Одеській областях, а також на Придніпровській ділянці державного кордону.

Нагадаємо, ДСНС прогнозує в січні зростання числа випадків, пов'язаних з пожежами та вибухами.