ua en ru

Підписання угоди про спільний авіапростір між Україною та ЄС очікується 5 червня, - Бурбак

Підписання угоди про спільний авіаційний простір між Україною та країнами Євросоюзу очікується 5 червня 2014 р. під час засідання Ради міністрів ЄС.

Підписання угоди про спільний авіаційний простір між Україною та країнами Євросоюзу очікується 5 червня 2014 р. під час засідання Ради міністрів ЄС. Про це сьогодні під час брифінгу у Кабінеті міністрів України розповів міністр інфраструктури Максим Бурбак, повідомила прес-служба Міністерства інфраструктури України.

"Ми надали всі документи європейським колегам, але вони вносили свої корективи, через що угоду не було підписано 14 березня. Однак під час зустрічі з Яном Томбінським було узгоджено, що дедлайн для підписання цієї Угоди - 5 червня 2014 р. у рамках засідання Ради міністрів ЄС", - підкреслив Бурбак.

Також міністр розповів, що сьогодні він провів круглий стіл із профспілками, представниками авіакомпаній, Мінюсту та МЗС щодо готовності Мінінфраструктури до підписання Угоди про Спільний авіаційний простір з ЄС.

"У галузевої профспілки є побоювання щодо скорочення робочих місць в українських компаніях після заходу європейських "лоу-костів". Цього не буде. Угода набуде чинності для України під час літньої навігації 2015 р., і наші авіакомпанії будуть мати час, щоб адаптуватися, і бути готовими до "відкритого неба", - наголосив Бурбак.

За його словами, щоб угода запрацювала протягом року Україні потрібно погодити та імплементувати понад 100 нормативних актів, адже документ передбачає не лише допуск перевізників з Європи на вітчизняний ринок, а й сертифікацію авіапромисловості.
"Тобто після підписання угоди буде кропітка праця щодо гармонізації нашого законодавства з європейським", - повідомив міністр.

Окрім цього, Максим Бурбак повідомив, що надіслав лист до ізраїльського колеги щодо підписання такої ж угоди з Ізраїлем, очікується відповідь і від США по спільному авіаційному простору.