ua en ru

Підписання УА з ЄС відкриває для українських підприємств європейський фінансовий ринок, - Томбінський

Глава представництва Європейського Союзу в Україні Ян Томбінський впевнений, що підписання Україною угоди про асоціацію з Європейським Союзом дозволить українським товарам вийти на європейські ринки. Про це він заявив в ході конференції "Україна-ЄС "Сильніше разом", передає кореспондент РБК-Україна.

"Асоціація та імплементація цієї асоціації відкриє для українських підприємств і для української економіки також перспективи потрапляння на європейський ринок. Не буде ніяких фондів для підтримки українських фірм. Це залежить від українських чинників, як вони будуть використовувати ці можливості, щоб сертифікувати свої продукти на європейському ринку, щоб потрапити зі своїми можливостями на європейський ринок. Після цього відкриються додаткові можливості отримати багато фінансових інструментів з підтримки економічної діяльності. Сьогодні в Україні кредит набагато дорожче, ніж в ЄС. Буде перспектива і стабільне право, це також відкриває можливість для українських суб'єктів потрапити на європейський ринок, фінансовий", - сказав Томбінський.

Він також зазначив, що "коли Польща вступила в ЄС, підтримка її (Євросоюзом) була близько 60%, а сьогодні - 80%. Це саме за себе говорить, який результат останніх 10 років, коли Польща стала членом Європейського Союзу".

Також посол повідомив, що надання ЄС фінансової допомоги Україні залежить від угоди з МВФ.