ua en ru

Підписання Гройсманом закону про акціонерні товариства можна оскаржити в КС, - нардеп

Підписання Гройсманом закону про акціонерні товариства можна оскаржити в КС, - нардеп В. Гройсман

За словами члена регламентного комітету Верховної Ради, спікер парламенту Володимир Гройсман порушив регламент Ради, підписавши закон про акціонерні товариства. Про це йдеться в матеріалі РБК-Україна "За законами джунглів: коли і як відповість Коломойський".

У матеріалі наголошується, що, поставивши підпис під зазначеним законом, Гройсман порушив ст. 48 регламенту Ради, оскільки до цього не був проголосований раніше зареєстрований проект постанови про скасування даного закону, автором якого виступив нардеп Віталій Барвіненко.

Член парламентського регламентного комітету підкреслив, що такі дії спікера ВР можна оскаржити тільки в Конституційному суді.

"Люди з оточення Президента Петра Порошенка намагалися вивести ситуацію з законом кворуму акціонерів у правове поле, скликавши наш комітет для розгляду проекту постанови Барвіненка. Але на засідання прийшли лише п'ять чоловік", - прокоментував член регламентного комітету.

За його словами, розуміючи, що даний процес ризикує зависнути на невизначений термін, Гройсман все ж підписав законопроект.

Зазначимо, 19 березня Верховна Рада України підтримала в цілому урядовий законопроект № 2273 "Про внесення змін до закону України "Про акціонерні товариства" (щодо виплати дивідендів акціонерним товариством)". За відповідне рішення проголосували 275 депутатів при 226 мінімально необхідних.