ua en ru

Підписана Консолідована фінансова звітність НБУ за 2017 рік

Підписана Консолідована фінансова звітність НБУ за 2017 рік Фото: Глава ННБУ Яків Смолій (Julia Berezovska/ Press office NBU)

В НБУ провели незалежну перевірку від незалежного аудитора

Голова Національного банку Яків Смолій і партнери по аудиту компанії "Делойт" в Україні Євген Заноза і Наталія Самойлова сьогодні підписали консолідовану фінансову звітність центрального банку за 2017 рік. Про це йдеться в повідомленні, поширеному пресс-службой НБУ.

"Звітність отримала позитивний висновок без застережень від незалежного аудитора, який здійснював перевірку", - йдеться в повідомленні НБУ.

Зокрема, згідно з висновком аудитора, Консолідована фінансова звітність Національного банку достовірно і у всіх суттєвих аспектах відображає фінансовий стан регулятора на кінець дня 31 грудня 2017 року. Крім того, також відображаються результати його діяльності, рух грошових коштів та зміни в капіталі згідно з Міжнародними стандартами фінансової звітності (МСФЗ).

Смолій також нагадав, що згідно з українським законодавством, річна консолідована фінансова звітність разом з аудиторським звітом має бути затверджена Радою Національного банку не пізніше 30 квітня 2018 року. Тільки після затвердження цей документ буде опублікований на офіційному інтернет-представництві НБУ.

Нагадаємо, як повідомлялося раніше, у березні 2018 року населення продовжувало нарощувати гривневі та валютні депозити.