ua en ru

Підписано Меморандум про співпрацю у сфері екстреного оповіщення населення, - МІП

Підписано Меморандум про співпрацю у сфері екстреного оповіщення населення, - МІП Фото: підписання меморандуму (president.gov.ua)

Система оповіщення про можливості НС вимагає значного оновлення

У вівторок, 6 лютого 2018 був підписаний меморандум про співпрацю між Міністерством інформаційної політики України (МІП), Державною службою України з надзвичайних ситуацій (ДСНС) та операторами телекомунікацій України. Про це повідомляє МІП України.

"Всім відомий вислів, що проінформований - значить, озброєний, тому ми повинні підвищити рівень інформування населення про загрози виникнення надзвичайних ситуацій, хід ліквідації їх наслідків та кроки, які здійснює для цього держава", - підкреслив глава ДСНС України, Микола Чечоткін.

Повідомлялося, що існуюча система оповіщення про можливості надзвичайних ситуацій потребує значного оновлення. Підписання меморандуму має на меті співпрацю в модернізації існуючої системи екстреного сповіщення на регіональному і місцевому рівнях з використанням новітніх інформаційних технологій.

На підписанні меморандуму були присутні заступник міністра МІП України Дмитро Золотухін, голова ДСНС України Микола Чечоткін, а також представники операторів телекомунікацій України з "Укртелеком", Vodafone, "Київстар" і lifecell.

Нагадаємо, НАБУ почало розслідування 18 переданих Генпрокуратурою кримінальних справ.