ua en ru

Підпис Охендовського в "чорній бухгалтерії" ПР не підтверджується експертизою, - адвокат

Підпис Охендовського в "чорній бухгалтерії" ПР не підтверджується експертизою, - адвокат Фото: Михайло Охендовський

Раніше детективи НАБУ передали захисту висновок експерта держустанови, де стверджувалося, що Охендовський міг мати відношення до "чорної бухгалтерії" ПР

Підпис голови Центральної виборчої комісії Михайла Охендовського в "чорній бухгалтерії" Партії регіонів не підтверджується експертизою. Про це РБК-Україна розповів адвокат Охендовського Андрій Смирнов.

За його словами, детективи Національного антикорупційного бюро України (НАБУ) раніше передали захисту для ознайомлення висновок експерта держустанови, в якому стверджувалося, що Охендовський міг мати відношення до "амбарної книги" Партії регіонів.

"З'ясувалося, що на обліковому листку так званої "амбарної книги" стоять два штампа двох різних державних експертних установ. Сьогодні, в процесі ознайомлення з матеріалами ми побачили другий висновок іншого державного інституту, який повністю спростовує причетність Охендовського до "амбарної книги", - повідомив адвокат.

Нагадаємо, раніше ЦВК звернулася з заявою про порушення, допущені детективами НАБУ при обшуку у Центрвиборчкомі. Крім того, голова комісії Михайло Охендовський, через ЗМІ звернувся до заступника директора НАБУ Гізо Углаве, щоб той відмовитися від спроб впливати на суди з метою винесення завідомо неправосудних рішень.