ua en ru

Підозрюваний у побитті Чорновіл Олександр Котенко був у ЗУ, з яким тісно співпрацювали брати Клички, - МВС

Підозрюваний у побитті активістки Євромайдану, журналістки Тетяни Чорновіл Олександр Котенко входив до складі злочинного угруповання (ЗУ), з яким тісно співпрацювали брати Віталій і Володимир Клички. Про це повідомив начальник головного слідчого управління МВС України Микола Чинчин, передає прес-служба міністерства.

"Слідство вже має в своєму розпорядженні дані, що один з підозрюваних Олександр Котенко був членом бандитського угрупування Совлохова. Вона входила в злочинне співтовариство Рибалка на прізвисько "Рибка", убитого в 2005 р., з яким тісно взаємодіяли брати Кличко", - заявив Чинчин.

За його словами, на даний момент слідством перевіряється алібі затриманих, інформація про яких з'явилася в ЗМІ.

При цьому їх відсутність на місці події під час здійснення злочину не виключає їх причетність як пособників чи замовників.

"Слідством також встановлено, що затримані тісно контактували з членами партії "Удар" Євгеном Огарковим, Дмитром Крейніним, Ігорем Опадчим. Двоє останніх є депутатами Київської обласної ради від партії "Удар". Крім того встановлено зв'язок підозрюваних і з народним депутатом "Батьківщини" Володимиром Палачаніновим", - зазначив Чинчин.

Нагадаємо, Олександр Котенко - брат підозрюваного у побитті журналістки Чорновіл Сергія Котенка. Міліція затримала Олександра також за підозрою в причетності до побиття журналістки.