ua en ru

Підозрюваний у справі про шахрайство члена ВРЮ імітує психічний розлад, - ГПУ

Підозрюваний у справі про шахрайство члена ВРЮ імітує психічний розлад, - ГПУ Фото: прокуратура

Наразі зловмиснику призначено судово-психіатричну експертизу

Підозрюваний у справі про шахрайство члена Вищої ради юстиції Павла Гречківського імітує психічний розлад. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомила прес-секретар генерального прокурора України Лариса Сарган.

"Якщо у вас є посада члена ВРЮ, великі статки, Майбах, а суми хабарів вам сягають сотень тисяч баксів, то ви можете свого подєльніка легко запакувати у психушку! Саме таким шляхом пішов той самий Гречківський, який таким чином намагається уникнути кримінальної відповідальності за хабарництво", - написала вона.

Крім того, у повідомленні прес-служби ГПУ на сайті відомства зазначається, що наразі здійснюється досудове розслідування у справі Гречківського та його поплічника (посередника у заволодінні коштами) за ч. 3 ст. 15, ч. 4 ст. 190 (шахрайство, вчинене в особливо великих розмірах) КК України.

Наразі, згідно з повідомленням, зібрано достатньо доказів, що підтверджують обґрунтованість підозри у вчиненні зазначеними особами інкримінованого їм злочину.

"Вже на стадії завершення досудового розслідування - надання доступу стороні захисту до його матеріалів, посередник в незаконному заволодінні коштами несподівано був госпіталізований в Житомирську психіатричну лікарню № 1 Житомирської обласної ради з невизначеним діагнозом. Після цього поплічник Гречківського "кочує" з одного медичного закладу до іншого та стверджує, що нібито оговорив останнього через хворобливий стан, пов'язаний із розладами психіки", - йдеться у повідомленні.

Наразі зловмиснику призначено судово-психіатричну експертизу.

"Така процесуальна поведінка сторони захисту викликана незаконним впливом одного підозрюваного на іншого, і є нічим іншим як спробою уникнення ними кримінальної відповідальності", - вважають у ГПУ.

Також зазначається, що підозрюваному призначено амбулаторну комплексну психолого-психіатричну експертизу.

Нагадаємо, раніше голова Департаменту з питань люстрації Міністерства юстиції України Тетяна Козаченко повідомляла, що справа проти Гречківського порушена за статтею про замах на шахрайство, а не про хабарництво.