ua en ru

Підозрюваним у справі про обвал на Грибовицькому сміттєзвалищі загрожує до 10 років в'язниці

Підозрюваним у справі про обвал на Грибовицькому сміттєзвалищі загрожує до 10 років в'язниці Фото: трагедія на Грибовицькому сміттєзвалищі, травень 2016

Працівників комунального підприємства просять взяти під варту

Підозрюваним у справі про обвал на Грибовицькому сміттєзвалищі у Львівській області посадовим особам комунального підприємства "Збиранка" загрожує до 10 років в'язниці. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Генеральної прокуратури України.

"Досудовим розслідуванням у кримінальному провадженні за фактом обвалення 30 травня 2016 року схилу на Львівському міському полігоні твердих побутових відходів встановлено, що посадовими особами вказаного підприємства порушено вимоги Правил експлуатації полігонів побутових відходів", - йдеться в повідомленні.


Pокрема, експлуатація звалища здійснювалася без затвердженого проекту, не застосовувалися інженерні заходи для забезпечення стійкості полігону.

Відзначимо, 30 травня під обвалами сміття на цьому звалищі загинули три рятувальника і пропав без вісті працівник комунального підприємства. Прокуратура просить взяти під варту підозрюваних. Порушення правил екологічної безпеки, яке призвело до загибелі людей, загрожує їм терміном до 10 років в'язниці.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що у справі про обвал на Грибовицькому сміттєзвалищі оголосили підозру комунальникам.