ua en ru

При підготовці до місцевих виборів 29 жовтня зафіксували 70 порушень

При підготовці до місцевих виборів 29 жовтня зафіксували 70 порушень Фото: вибори (УНІАН)

Правоохоронці здебільшого не проводять просвітницьку роботу стосовно порушень на виборах

При підготовці до місцевих виборів, які відбудуться 29 жовтня 2017 року, зафіксовано близько 70 порушень. Про це під час прес-конференції повідомила координатор виборчих та парламентських програм "Громадянської мережі "ОПОРА" Ольга Айвазовська, передає кореспондент РБК-Україна.

"31 з 50 політичних партій не висунули своїх кандидатів на вибори селищного голови. Зафіксовано майже 70 випадків порушень при підготовці до виборів 29 жовтня", - відзначила Айвазовська.

За інформацією "ОПОРИ", у більшості об'єднаних територіальних громадах (68%) правоохоронні органи не проводять активну профілактику та просвітницьку роботу серед виборців та суб'єктів виборчого процесу щодо попередження виборчих порушень.

"Кандидати і партії мають подати примірники агітаційних матеріалів. На практиці це не так, серед зареєстрованих кандидатів лише 2% подали примірники. Це говорить про те, що немає контролю, немає відповідальності з боку закону. Таким чином, ми не маємо можливості прослідкувати, скільки грошей з виборчого фонду використані на агітацію. З приводу технічних кандидатів. Ми також не маємо прикладів зняття з реєстрації кандидатами з власної волі", - додав координатор мережі "ОПОРА" Олександр Клюжев.

Нагадаємо, 29 жовтня будуть обиратися 674 депутата міських рад, 1514 - селищних рад, 2318 - сільських, 25 - міських голів, 61 - селищний голова , 115 - сільських голів. Участь у виборах можуть взяти участь понад 1,3 млн виборців.