ua en ru

У Підгірцях під стінами сільради мітингували проти забудови

У Підгірцях під стінами сільради мітингували проти забудови Фото: 5 канал

Між депутатами та активістами стався конфлікт

Під стінами сільради Підгірців відбувся пікет, в ході якого між активістами і депутатами стався конфлікт через зміни до генерального плану села, які ті внесли наприкінці квітня. Про це повідомляє 5 канал.

"Своїми змінами до Генерального плану вони 50 гектарів землі на торф'яному болоті виділили під висотне будівництво. Під 9+ поверхів… А в чому проблема? В тому, що село Підгірці – це зона стихійного лиха, де знаходиться сумнозвісний полігон №5 твердих побутових відходів, куди з усього Києва десятиліттями звозиться сміття", – розповідає екс-нардеп Едуард Леонов.

Як зазначається, активісти вимагають скасувати зміни. За словами пікетувальників, зміни внесли на закритому засіданні без будь-яких громадських обговорень. Натомість у сільраді запевняють – землю забудовникам надали законно.

"Це ділянки приватних власників, які бажають використовувати їх під інше цільове призначення. Сільська рада, не перешкоджаючи цьому, надала право змінити цільове призначення. В чому порушення?.. Звичайно, передбачені об'єкти соціальної інфраструктури – школа, садок, паркінги", – розповідає сільський голова Сергій Кравченко.

Прихильники майбутнього будівництва сподіваються, що завдяки цьому в селі зрештою з'явиться нова школа та дитсадок. Утім, будівництво підтримують не всі мешканці Підгірців.

Тим часом активісти акцію протесту завершувати не планують. Обіцяють пікетувати сільраду, доки скандальні правки не скасують.