ua en ru

Підтримка РФ дає змогу режиму Асада знищувати власний народ, - Білий дім

Підтримка РФ дає змогу режиму Асада знищувати власний народ, - Білий дім Фото: у США назвали Росію відповідальною за дії Асада

США закликали країни-члени ООН домогтися відповідальності Сирії за застосування хімзброї

Уряд США закликав країни-члени ООН, в тому числі Росію та Іран, приєднатися до Конвенції про заборону хімічної зброї і підтримати заходи для запобігання її подальшому застосуванню в Сирії. Про це йдеться в заяві голови Ради національної безпеки Білого дому Неда Прайса, розміщеній на офіційному сайті американського уряду.

"Надаючи військову та економічну підтримку режиму Асада, Росія дозволяє йому продовжувати кампанію проти власного народу, в тому числі і з порушенням міжнародних норм, що підтверджує доповідь. Усі разом ми повинні послати сигнал, що світова громадськість не буде толерантно сприймати застосування зброї масового знищення", - йдеться в повідомленні.

Прайс зазначає, що нова доповідь ООН і Організації із заборони хімічної зброї проливає світло на третій інцидент, коли використовувався хлор, і дає інформацію про те, хто саме з представників режиму відповідальний за всі три відомі випадки застосування цієї речовини.

Він зазначив, що американський уряд продовжує вести роботу з міжнародними партнерами для "забезпечення принципу відповідальності через відповідні дипломатичні механізми, включаючи Раду безпеки ООН і ОЗХО".

Нагадаємо, влада Сирії відповідальні за хімічну атаку в провінції Ідліб. Про це йдеться в секретній доповіді в Раді Безпеки ООН.