ua en ru

Однопартієць, який підтримав кандидатуру Трампа, звинуватив мільярдера у расизмі

Однопартієць, який підтримав кандидатуру Трампа, звинуватив мільярдера у расизмі Фото: Дональда Трампа звинуватили в расизмі

Республіканця Пола Райана обурили слова Дональда Трампа про суддю-мексиканце

Спікер палати представників конгресу США республіканець Пол Райан, який раніше підтримав висунення кандидатури Дональда Трампа на президентських виборах, звинуватив мільярдера в расизмі за його коментар про суддю мексиканського походження. Про це повідомляє BBC.

Райан заявив, що Трамп повинен відмовитися від своїх слів.

Висловлювання Трампа з приводу етнічної належності судді, який розглядає колективний позов колишніх студентів проти нині не існуючого університету Трампа, розкритикували й інші однопартійці мільярдера.


Повідомляється, що минулого тижня Трамп заявив, що федеральний суддя Гонсало Куріель, який розглядає позов про шахрайство проти університету Трампа, не зможе бути неупередженим "через його мексиканське походження".

Ще один республіканець, сенатор з Небраски Бен Сассе, написав у Twitter, що твердження про нездатність когось впоратися з професійними обов'язками через його расу і є буквальне визначення расизму.

Нагадаємо, кандидат на пост президента США від Демократичної партії Хілларі Клінтон заявила, що її суперник від республіканців Дональд Трамп "непридатний" бути президентом.