ua en ru

Л.Куліченко, який 27 жовтня подав документи до ЦВК на реєстрацію кандидатом в Президенти, не вніс необхідну заставу в розмірі 2,5 млн грн.

Підприємець Леонід Куліченко, який 27 жовтня 2009 р. подав документи до Центральної виборчої комісії України на реєстрацію його кандидатом в Президенти України, не вніс заставу в розмірі 2,5 млн грн на спеціальний рахунок ЦВК. Про це РБК-Україна повідомили в прес-службі ЦВК.

Член ЦВК Михайло Охендовський прокоментував цю ситуацію наступним чином: «Безвідносно до особи, яка бажає стати кандидатом в Президенти, вимога про внесення застави є обов'язковою. І в разі невнесення такої застави йому буде відмовлено в реєстрації кандидатом в Президенти України».

Разом з тим М. Охендовський додав, що в такої особи є час для внесення застави безпосередньо до засідання ЦВК, на якому прийматиметься рішення про реєстрацію/відмову в реєстрації кандидатом в Президенти.

Нагадаємо, діюча редакція закону про вибори Президента збільшила розмір застави для кандидатів в Президенти в 5 разів - з 0,5 до 2,5 млн грн. Також цією редакцією було скасовано інститут підписних листів за кандидатів в Президенти.