ua en ru

Під Маріуполем СБУ затримала коригувальника обстрілу "Градами" сил АТО

Спецгрупа Служби безпеки України під Маріуполем затримала громадянина України, який передавав представникам так званої "Донецької народної республіки" координати бойової техніки Збройних сил України.

Спецгрупа Служби безпеки України під Маріуполем затримала громадянина України, який передавав представникам так званої "Донецької народної республіки" координати бойової техніки Збройних сил України. Про це йдеться в повідомленні прес-служби СБУ.

"Спецгрупа СБУ при штабі АТО в с. Талаківка поблизу Маріуполя затримала громадянина України "П", 1971 р.н., координатора агентурної мережі, яка діяла в інтересах терористичної організації "ДНР", - йдеться в повідомленні.

Агентурна група, під керівництвом "П", починаючи з 26 серпня, щодня збирала і передавала бойовикам інформацію про підрозділи ЗС України та Національної гвардії - чисельність особового складу, озброєння і стан бойової техніки, які розташовані поблизу Новоазовська.

Повідомляється, що 28 серпня зловмисник передав терористам координати бойової техніки ЗС України. З цієї інформації були нанесені удари по позиціях сил АТО системою залпового вогню БМ-21 "Град".

Під час обшуку квартири "П" вилучено вогнепальну зброю, патрони і приціл для снайперської гвинтівки. Тривають слідчі дії.