ua en ru

Євромайдан: Під Кабміном протестують 200 осіб, відбуваються сутички

Під Кабінетом міністрів України мітингують до 200 демонстрантів проти припинення підписання угоди про асоціацію, передає кореспондент РБК-Україна.

Під Кабінетом міністрів України мітингують до 300 демонстрантів проти припинення підписання угоди про асоціацію, передає кореспондент РБК-Україна.

Фотогалерею дивіться тут

Станом на 10:00 мітингувальників було близько 500 осіб.

Періодично відбуваються спроби мітингуючих прорвати лави "Беркута". Протиборчі сторони звинувачують одне одного в застосуванні сльозоточивого газу.

Міліція відкрила два кримінальні провадження за фактом порушення громадського порядку під Кабінетом міністрів України. Перше провадження відкрите за чинення опору працівникові міліції при виконання, друге - за фактом хуліганства.

Демонстранти тримають прапори "Батьківщини", "Свободи", "Удару", а також національний прапор України та прапор Євросоюзу. На акції присутні лідери опозиції - Арсеній Яценюк, Віталій Кличко і Олег Тягнібок.

Активісти у гучномовець висловлюються проти зупинки підписання угоди. По периметру акції знаходяться 80 працівників міліції.

Євромайдан: Під Кабміном протестують 200 осіб, відбуваються сутички

Крім цього біля самого входу в Кабмін чергують близько 100 бійців спецпідрозділу міліції "Беркут".

Також в Маріїнському парку чергують не менше двохсот бійців "Беркута".

За даними МВС, Європейській площі беруть участь в акції протесту близько 400 демонстрантів, які протестують проти припинення процесу підписання угоди між Україною і ЄС, на Майдані Незалежності мітингують близько 500 демонстрантів з аналогічними вимогами.

За даними кореспондента РБК-Україна, на Європейській площі зараз знаходяться біля 500 демонстрантів. Не менше 200 учасників мітингу на площі пішли до Кабміну.

На даний момент існують три осередки Євромайдану - на Майдані Незалежності, на Європейській площі і на вулиці Грушевського біля Будинку уряду. Міліція хоче відтіснити протестуючих як мінімум з Майдану Незалежності, де комунальні служби готують площу до новорічних свят. Проте наметова містчеко на Європейській площі також явно не до душі співробітникам МВС.

Зазначимо, що шістьох затриманих учасників Евромайдана відпустили з Печерського райвідділу міліції в 16:00. Про це заявив черговий цього райвідділу міліції, майор міліції Олександр Дрожей. Він підтвердив інформацію про шістьох затриманих мітингувальників. Разом з тим, Дрожей відмовився сказати, в чому їх звинувачують. Дрожей не підтвердив інформації про побиття мітингувальників, але і не спростував. За його словами, за даним фактом буде проводитись службова перевірка.

Євромайдан: Під Кабміном протестують 200 осіб, відбуваються сутички

Нагадаємо, 21 листопада Кабінет міністрів України припинив підготовку до підписання угоди про асоціацію з Євросоюзом, яке збиралися затвердити на вільнюському саміті "Східне партнерство" в кінці листопада. Також уряд розпорядився відновити активний діалог з Росією та іншими країнами Митного союзу і державами СНД щодо пожвавлення торговельно-економічних зв'язків з метою збереження і зміцнення спільними зусиллями економічного потенціалу. Представники Росії і ЄС звинуватили один одного в шантажі України з цього питання.