ua en ru

Під Донецьком через обстріл бойовиками автобуса сил АТО загинули 12 бійців, - ПС

Під Донецьком ввечері 12 серпня через обстріл бойовиками автобуса сил антитерористичної операції загинули 12 бійців сил АТО. Це випливає з повідомлень у Facebook спікера партії "Правий сектор" Борислава Берези і лідера "Правого сектора" Дмитра Яроша.

"Хріново! Тільки я поїхав до столиці, як одна з бойових груп напоролася на... (нецензурний вислів, але маються на увазі бойовики, - ред.). Маємо страшні втрати ... Помстимося!!!" - написав Ярош у ніч на 13 серпня.

"Небесне воїнство поповнилося душами дванадцяти воїнів. Для нас це трагедія. Для України загибель патріотів - це катастрофа. Адже гинуть кращі сини Вітчизни. Ця мерзота люблять знімати на відео наших загиблих бійців. Для них це фетиш. Ми обіцяємо, що зробимо все для того , щоб кожен із цих фетишистів отримав свою персональну труну", - написав своєю чергою Береза ​​вранці 13 серпня.

За даними російських ЗМІ, 12 серпня ввечері автобус сил АТО під'їхав до блокпосту бойовиків у селищі Мандрикіне (південне передмістя Донецька). Нібито бійці АТО з автобуса застрелили снайпера бойовиків, після чого останні відкрили шквальний вогонь по автобусу. Частина бійців АТО була вбита, а 13 з них, за даними ДНР, отримали поранення і були доставлені до лікарень Донецька. Кілька людей зуміли втекти через заміновані поля. У вбитих і поранених були виявлені при собі посвідчення активістів "Правого сектора".