ua en ru

Майже 500 тис. українців із 30-кілометрової прикордонної зони можуть їздити до Румуні без віз, - Яценюк

Майже 500 тис. українців із 30-кілометрової прикордонної зони можуть їздити до Румуні без віз.

Майже 500 тис. українців із 30-кілометрової прикордонної зони можуть їздити до Румуні без віз. Про це заявив прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк сьогодні на брифінгу під час спільного брифінгу з головами урядів Румунії та Молдови, передає кореспондент РБК-Україна.

"Сьогодні ми підписали угоду про малий прикордонний рух (з Румунією). Це ще один крок до безвізових поїздок для громадян України до країн ЄС. Тепер майже 0,5 млн українців із 30 кілометрової зони на кордоні можуть безвізова їздити до Румунії... Україна зараз виконує план дії щодо безвізового режиму до ЄС і ми сподіваємось, що українців будуть безвізово їздити до всіх країн ЄС. Наша регіональна єдність важлива для стабільності в цьому регіоні", - сковзав Яценюк.

Прем'єр також подякував прем'єр-міністру Румунії Віктору Понті та прем'єр-міністру Молдови Юрія Лянке за підтримку.

"Ми в форматі трьох зустрічаємось вперше, але я можу сказати, що за цим столом зараз сидять друзі. Хочу подякувати прем'єру Понті за те, що Румунія перша ратифікувала угоду про асоціацію між Україною і ЄС. Хочу відзначити наші дружні стосунки з Молдовою і персонально з прем'єром Лянке", - заявив Яценюк.

Нагадаємо, сьогодні прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк і прем'єр-міністр Румунії Віктор Понта підписали угоду між урядами України та Румунії про місцевий прикордонний рух.