ua en ru

За результатами погоджувальної ради ВР депутати не знайшли компроміс щодо розблокування роботи парламенту

За результатами погоджувальної ради, яка відбулася сьогодні 25 квітня 2012 р. на чолі зі спікером ВР Володимиром Литвином і главами парламентських фракцій, народні депутати України так і не досягли угоди щодо початку роботи Верховної Ради України (ВР). Про це повідомила прес-секретар ВР Вікторія Шведова, передає кореспондент РБК-Україна.

"Під час погоджувальної ради спікер погодився з вимогами опозиції щодо необхідності допуску до Юлії Тимошенко депутатів з медичною освітою. Спікер також запропонував, щоб Юлію Тимошенко оглянули також міжнародні медичні експерти, однак ця пропозиція не була підтримана", - заявила Шведова.

Вона також додала, що "Литвин запропонував почати пленарне засідання з вимогою негайно допустити до Тимошенко медиків Державної пенітенціарної служби України (ГПтС), а також депутатів - медиків, але і цю пропозицію опозиція не підтримала".
"По суті, погоджувальна рада закінчилася нічим. Сторони так і не знайшли компроміс", - сказала Шведова.

Нагадаємо, депутати БЮТБ заблокували трибуну ВР вчора, 24 квітня, в ході ранкового засідання парламенту. Вони вимагають заслухати звіт генпрокурора і глави ГПтС щодо факту побиття Тимошенко в колонії.